Specialisten

AXELLE DERYCKE:

Cass Sunstein

cass%20sunstein

schrijver van het boek Nudge

McNeill

McNeill

was een canadees wereldhistoricus en hoogelelaar geschiedenis aan de universiteit van chicago

De Ridder Gillebaart

de%20ridder%20gillebaart

schreef vele boeken in verband met nudging


ALYSSA FORESTIER:

H. Van Genderen

Henrie%20van%20genderen.png

Opleider in de cognitieve therapie en schematherapie

P. Young

Paul%20Young.png

Psycholoog die zijn eigen praktijk heeft.

W. Kellogg

Kellogg%20W.png

Psycholoog die het gedrag van diersoorten bestudeerde.


JULIE REGHEERE:

D. Ariely

arily.jpg

- Amerikaanse hoogleraar psychologie en gedragseconomie

- Zijn idee/theorie: "we maken herhaaldelijk en voorspelbaar de verkeerde beslissingen in veel aspecten van ons leven, onderzoek kan sommige van deze patronen helpen veranderen"

B. Cantillon

cnatillon.jpg

- Sinds 1995 een Belgisch directeur van Het Centrum voor Sociaal Beleid Herman Deleeck aan de universiteit van Antwerpen

- Politica

- Doceert over de welvaartsstaat, armoede, sociale ongelijkheid en het sociale beleid in België en Europa


MERLIJN VANDEN BOGAERDE:

C. Sunstein

cass.jpg

- An American legal scholar, particularly in the fields of constitutional law, administrative law, environmental law, and law and behavioral economics

- Was the Administrator of the White House Office of Information and Regulatory Affairs in the Obama administration from 2009 to 2012

R. Thaler

thaler.jpg

- Hij is een Amerikaan en specialiseert zich in de gedragseconomie

- Heeft ook een Nobelprijs in de economie gewonnen


ZOHRA DELMAIRE:

Andrew S. Hanks

Andrew%20Hanks.jpg

Hij is, assistent-professor Consumentenwetenschappen bij het departement Humane Wetenschappen. Hij bestudeert de manieren waarop de economische en contextuele omgevingsfactoren gezondheidsgerelateerd gedrag stimuleren en de beslissingen van het onderwijs en de bijbehorende marktresultaten beïnvloeden. In het bijzonder richt Dr. Hanks zich op onderzoek dat verband houdt met federaal voedingsondersteuningsbeleid en post-secundair onderwijsbeleid.

Brian Wansink

Brian%20Wansink.jpg

Brian Wansink is een Amerikaanse voormalige onderzoeker en hoogleraar die werkzaam was op het gebied van consumentengedrag en marketingonderzoek. Hij is de voormalige directeur van het Center for Nutrition Policy and Promotion (2007-2009) van de USDA en bekleedde de John S. Dyson Endowed Chair in de afdeling Toegepaste Economie en Management aan de Cornell universiteit.

Christine Wallace

chriswallace-1.jpg

Christine Wallace is een Australische politieke journalist, biograaf en academicus. Wallace is afgestudeerd aan de Australian National University (BA, politiek en geschiedenis), University of Sydney (BEc) en de Australian Graduate School of Management (MBA).
In 2015 voltooide ze haar PhD (Australian National University) op politieke biografie als politieke interventie

David R. Just

David%20R.%20Just.jpg

Dr. David R. Kreeg net zijn PhD (2001) en MS (1999) diploma's in Agricultural and Resource Economics aan de University of California, Berkeley, en een BA (1998) in Economics van de Brigham Young University. Hij is momenteel hoogleraar en directeur van Graduate Studies aan de Charles H. Dyson School of Applied Economics and Management aan de Cornell University. Daarnaast is hij co-directeur van het Cornell Center for Behavioral Economics in Child Nutrition Programs.

Hanswalter Chua

Onderzoeksassistent aan de Cornell University.

Laura E. Smith

Laura%20E.%20Smith.jpg

Laura E. Smith, PhD, kwam in juni 2017 bij het Departement Epidemiologie en Milieuzorg als universitair docent. Voorheen was Smith postdoctoraal verbonden aan de Cornell University binnen de divisie van Nutritional Sciences.
Smith is een voedingsepidemioloog met een achtergrond in onderzoek naar moeder- en kindgezondheid. Haar onderzoek richt zich op het meten van voedingsgedrag en het beoordelen van de determinanten en gezondheidseffecten van blootstelling aan mycotoxinen bij moeders en kinderen.


CHLOE VERPOORT

M. Hallsworth

MichaelH_website.jpg

- Hij heeft een doctoraat in de gedragseconomie te Londen.

- Heeft een artikel geschreven over hoe je gedragswetenschappen kan gebruiken om wachttijden te verminderen bij gezondheidsafspraken.

G. Hansen

pelle1408_4.jpeg?1492008466

- Hij is een gedragswetenschapper en is de CE van iNudgeYou.


LAURENCE BOONAERT
Frank Kee
Frank%20Kee

- Hij is een klinisch professor aan The School of Medicine, Dentistry and Biomedical sciences. Hij is ook werkzaam in het Centre for Public Health en Institute for Health Sciences.

Mark Tully

- Mark Tully is een wetenschapper in het UKCRC kenniscentrum voor de Gezondheidszorg aan de Queen ' s University Belfast. Hij is een leerkracht Fysica en Gezondheid. Mark is ook directeur van het Noord-Ierland Public Health Research Network.

Patty Kostkova

Patty%20KOstkova

- Patty de auteur van het boek ‘Proceedings of the 2017 International Conference on Digital Health.

- Ze is ook leerkracht in de faculteit wiskunde en fysica. Op 15 april 2013 begon ze ook te werken in The Institute for Risk and Disaster Reduction.

Ruth F. Hunter

Ruth%20Hunter

- Ruth is een leerkracht aan de Queen’s University of Belfast en aan de School of Medicine, Dentistry and Biomedical Sciences. Ze is ook werkzaam in het centre for Evidence and Social Innovation en Centre for Public Health.


LOWIEK AKSIL
specialist%20CS.jpg

- Cass Sunstein
- Een Amerikaanse juridische geleerde, met name op het gebied van het staatsrecht , bestuursrecht , milieurecht , en recht en behavioral economics

220px-DavidWeinberger_trees%20%281%29.jpg

- David Weinberger
- Is een Amerikaanse technoloog, professionele spreker, en commentator, waarschijnlijk het best bekend als co-auteur van het Cluetrain-manifest (oorspronkelijk een website en uiteindelijk een boek dat is beschreven als 'een inleiding op'). Internetmarketing " ). Weinberger's werk richt zich op hoe het internet menselijke relaties, communicatie, kennis en de maatschappij verandert.


Juline Flamen
Jan-Emmanuel%20De%20neve
-De neve Jan-Emmanuel
- dit is een gedragseconoom aan de University of Oxford en hij komt uit België.cass.jpg
- Sunstein Cass
- deze man schreef een boek rond nudging en is professor aan Harvard University thaler.jpg
-Thaler Richard
-Deze man kreeg een Nobelprijs voor zijn gedragseconomie die rond nudging werkte.

REINOUT CLAEYS

lex%20borghans.jpg

Lex Borghans is een professor aan de universiteit van Maastricht.

Ron%20Diris.png

Ron Diris is een professor aan de universiteit van Maastricht.

James%20Heckman.png

James Heckman is een professor economie aan de universiteit van Chicago. Hij heeft de prijs gewonnen van de Zweedse Rijksbank voor de economie.

Bas%20Ter%20Weel.jpg

Bas Ter Weel heeft gestudeerd aan de universiteit van Maastricht en doet nu allerlei zaken die te maken hebben met economie.

Tim%20Kautz.png

Tim Kautz is een professor economie aan de universiteit van Maastricht en hij heeft de Nobelprijs voor de economie gewonnen.

Richard%20Thaler.png

Richard Thaler is een professor economie en geeft les in de universiteit van Chicago. Hij heeft een Nobelprijs gekregen ivm. nudging.